top of page

BOEKEN

Kinderboeken: Projecten
omslag_waaike_edited.jpg

KINDERBOEK WAAIKE & WINDO

Dit boek is voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 10 jaar. Te koop voor €7,50 info: Mail dietvanvelzel@planet.nl of tel . 010-4613839 / 4612734


De lange titel is Waaike en Windo in actie voor het Blauwe Meer.

Je denkt natuurlijk: wat een rare namen.
Maar als je weet dat Waaike en Windo in het geheim winden zijn, dan begrijp je het wel. Het lijken gewone kinderen maar ze kunnen veranderen in voor mensen onzichtbare winden.

 Ik zal vast verklappen wat er op de achterkant van het boek staat:

 Waaike en Windo, twee jonge winden, tellen nog niet echt mee. Ze mogen niet meewaaien in de reddingsoperatie voor het Blauwe Meer. De mensenregering van de Lage Landen wil dit prachtige meer droogleggen. Een groot natuurgebied zal zo vernield worden. Zal Waaike's moeder, windkoningin Waaya, het Blauwe Meer kunnen behouden? Alles zit tegen.

Waaike en Windo komen in actie. Het wordt link. Als ze gepakt worden, zal de hele geheime windwereld in gevaar komen. En het Blauwe Meer zal zeker verloren gaan.  

En verder:
Eigenlijk moet je ook nog weten dat Waaike en haar moeder in het Tophuis wonen. Dat is een heel bijzonder huis op een enorme pilaar, zoiets als de Euromast in Rotterdam. Dat heeft grote voordelen als je een wind bent. Gewone mensen weten niet wat daar allemaal gebeurt. Ze weten niet dat Windo, die met zijn ouders komt logeren, eigenlijk windprins Windo van de Grote eilanden is. Die Windo is in het begin eigenlijk een beetje een slome. Dan heb je nog de vreemde Vroluk, die zomaar in het Tophuis opduikt en dingen uithaalt die echt niet kunnen. En laten we Bor, Waaya's assistent niet vergeten. Hij is heel sterk, slim en knap, maar tegelijk heel bot en lomp. Dat is natuurlijk niet zo handig als er net deftige gasten zijn.

Ik ga verder niets verklappen over Waaya's hulpwinden, behalve dat ze nogal eigenwijs zijn en namen hebben als Bruis Zomerbries, Ruigje Regenvlaag, Altijd Tegenwind, Woei van Waterland en zo.

bottom of page